Precizări PMB – Lucrări Parc Romniceanu

Săptămâna trecută am citit o chestie mișto de la Primărie. O precizare frumoasă despre Parcul Romniceanu și ce fac autoritățile pe acolo. Totul a plecat de la faptul că unii, în calitatea lor oficială, s-au apucat de reamenajarea parcului. Locuitorii (sau o parte a lor) s-au ambalat și de aici a început penibilul autorităților de la Sector 5 cu domnul Florea și la generală cu doamna Firea. Mai întâi s-a aflat că se face patinoar. Răspuns: nu se face, doamne ferește. Se pune pe undeva un anunț de licitație… se retrage. Se mai enervează și alții. Se vorbește un pic și pe facebook. Se implică și organizații de arhitecți (sau șeful uneia). Petiții… Luări de poziție… Se întreabă lumea dacă e autorizație pentru ceva-orice. Răspuns: da, sigur, se poate? Noi întotdeauna… de la sector nu e și nici nu avea cum să fie… doar e zonă protejată… deci, hai la Capitală… după ceva schimburi de sincope, avem acest comunicat (pun doar o parte, dar găsiți totul aici):

Primaria Municipiului Bucuresti subliniaza inca o data, asa cum a afirmat public in luna decembrie a anului trecut, ca in Parcul Romniceanu NU s-au desfășurat actiuni de construire a unui patinoar!
Afirmatiile facute in spatiul public de către Şerban Sturdza, Presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor Romani, sunt tendentioase si lipsite de fundament, singura menire a acestora fiind denigrarea atat a Primarului General, cat si a Primariei Municipiului Bucuresti si a Politiei Locale Bucuresti.
Presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor Romani (OAR), a publicat pe o retea de socializare o fotografie cu un document oficial de la Politia Locala, prin care pretinde ca i se dă dreptate în legătură cu sesizarea făcută anul trecut care privea lucrari ilegale de construcții, respectiv construcția unui patinoar, în parcul Romniceanu din sectorul 5.
Pentru buna informare a opiniei publice, subliniem că în documentul respectiv se arată că în Parcul Romniceanu Poliția locală a constatat executarea unor „lucrări de desființare/construire, în scopul amenajării acestuia fără autorizație de desființare/construire”.
[…] s-au efectuat verificări în Parcul Romniceanu, sector 5, unde s-a constatat că S.C. Amenajare Edilitară şi Salubrizare S.A. executa fără autorizație de desființare/construire, lucrări de desființare/construire constând în: desființarea mobilierului urban (mese și bănci), refacerea terasamentului (nivelare, egalizare cu balustru) pe o suprafață de aproximativ 1500mp.
[…]
In concluzie, reiteram faptul ca, la o simpla citire atenta a documentelor in cauza se poate constata faptul ca S.C. Amenajare Edilitara si Salubrizare S.A. a fost amendata NU pentru construirea unui patinoar, ci pentru efectuarea, fara autorizatie, a unor lucrari de amenajare a parcului Romniceanu, care implicau lucrari de desființare a mobilierului urban (mese și bănci), de refacere a terasamentului (nivelare, egalizare cu balustru).
Părerea mea e că Duamna a scris cu mănușița domniei sale acest răspuns. Nu are cum să nu fie altfel… dacă mă înșel, nu e vina mea. Clar!
Ce ni se spune în acest comunicat oficial? Ni se spune că nu contează că nu ai autorizație. Nu ai autorizație pe firma ta, firma primăriei, chestia aia care este autoritate publică. Important e să nu faci ce zic alții că faci. Ăia s-au plâns că se face patinoar ilegal? Domne, minte! Nu e patinoar!
Nu am nimic deștept de adăugat. Am vrut doar să punctez încă o lucrare care se face ilegal… Și, după ce este absolut clar că primăriile nu au nici o jenă să nu respecte legea, se întâmplă chestia asta. Altfel de administrație, domne! Oameni noi, tineri, cu idei altfel…

5 comentarii la „Precizări PMB – Lucrări Parc Romniceanu”

  1. Pai si daca voia sa zica „balastru” cum apare pe toate gardurile, in anunturile furnizorilor si transportatorilor de pietris, iar era ridicol.
    „BALÁSTRU s. n. compas dintr-un braț, cu manșon la partea superioară, de care este legat un al doilea braț care se arcuiește și poartă un creion, la trasarea de cercuri mari.”

    Imi inchipui ca era vorba despre pietris, adica „balast”.
    „BALÁST, balasturi, s. n. 1. Încărcătură de apă sau de nisip care asigură stabilitatea navelor; lest, savură. ♦ Compartiment etanș al unui submarin care se umple cu apă pentru a asigura scufundarea acestuia. ♦ Fig. Ceea ce este împovărător, nefolositor. 2. Pietriș folosit ca așternut pe care se montează traversele de cale ferată; amestec de pietriș și de nisip întrebuințat la prepararea betonului, la pietruirea șoselelor etc. – Din fr. ballast.”

    E simpatic pentru ca aia care insista sa foloseasca „balastru” pentru pietris, nu cred ca zic vreodata „balastRiera” …

    Răspunde
    • eh, știu… dar tu tot om rău ești… și dacă există o tehnică specială de mânuire a unui balustru pentru egalizare? dacă e un meșter care face totul din încheietură?

Lasă un comentariu