O casă expropriată

Reporterul nostru super-special si-a facut din nou datoria si ne prezinta o noua stire bomba. Este de domeniul paranormalului ce s-a putut intampla acum cateva saptamani, totul desfasurandu-se fara ca nimeni sa nu spuna nimic. Nicio aparitie media, niciun talk-show, nicio o stire cat de mica despre aceasta descoperire. In timp ce deschiderea pasajului Basarab a fost clasata de importanta nationala, evenimentul descoperit de reporterul nostru a fost inexistent.

Inaugurarea pasajului Basarab s-a facut cu surle si trambite, cu fanfara si majorete. A fost un spectacol demn de o asemenea realizare unica. Dar pasajul nu este o realizare unica. Dimpotriva. Este un nimic pe langa descoperirea noastra. Suntem pregatiti sa va informam ca administratia orasului a realizat cea mai mare minune a timpurilor noastre. De fapt credem ca este cea mai mare realizare a tuturor timpurilor.

Ce s-a intamplat insa in orasul nostru, fara ca nimeni sa nu observe? Faptele sunt foarte clare: intr-o singura saptamana, primaria a reusit sa proiecteze, sa faca exproprierile necesare si sa construiasca cel mai mare pasaj suprateran din lume. Este cel mai lung, cel mai inalt, cel mai lat si cel mai greu.
In prima zi a saptamanii minunilor primaria a aprobat PUZ-ul si a realizat proiectul pasajului. In cea de a doua zi s-a aprobat hotararea de expropriere. Aici s-au inregistrat cateva discutii in contradictoriu privind suma platita, dar si a faptului ca pasajul afecteaza una dintre cele mai importante realizari ale poporului roman. Pentru construirea acestui pasaj a fost expropriata o bucata din Casa Poporului.

Stiu, o sa spuneti ca asa ceva este un atentat la institutiile statului, o bataie de joc la adresa poporului roman si a tot ce reprezinta natiunea noastra. Dar proiectul prevede exproprierea in vederea construirii pasajului si, in faza a doua, o extindere a casei. Acesta a fost si argumentul final care a convins intreg consiliul general. Oportunitatea realizarii investitiei nu au mai fost pusa la indoiala. Unanimitate.

In ziua a treia a saptamanii s-a realizat demolarea partii casei afectata de noul pasaj. La eveniment a asistat si un sobor de preoti care a sfintit inceputul lucrarii. In ziua a patra a fost pauza din cauza vizitei pe santier a mai multor oficialitati. Ziua cinci a insemnat finalizarea lucrarilor la intregul pasaj. In ziua a sasea s-au facut ultimele verificari, iar ziua a saptea a fost rezervata unei deschideri private la care au fost prezente cateva oficialitati, un sobor de preoti, pentru sfintirea lucrarii finalizate, precum si toti cei care au lucrat la infaptuirea acestei minuni.

Reporterul nostru a reusit sa realizeze o fotografie chiar in momentul finalizarii lucrarii care reprezinta viitorul luminos al Bucurestilor. Acum putem avea inca un motiv de mandrie si bucurie.

Iata ca avem o dovada clara a viziunii minunate a administratiei noastre. Asa da. Lucrarea va fi finalizata in totalitate in momentul in care se va realiza si extinderea Casei Poporului. Pentru cei care vor sa vada cum decurg lucrarile, reporterul nostru va indeamna sa vizitati curtea casei unde, chiar in acest moment, s-a inceput ridicarea extinderii. Si pentru ca stie ca este greu sa va orientati in cea mai mare curte a celei mai mari case, va transmite ca santierul extinderii este inceput in coltul dinspre hotelul Mariott la intersectia Caii 13 Septembrie cu strada Izvor.

Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

8 comentarii la „O casă expropriată”

  1. faina idee…sper ca cei in drept sa nu-ti citeasca blogul..:)))
    http://www.flickr.com/photos/tonica/5880963866/in/photostream

    Răspunde
    • situatia a fost de asa natura ca inca nu s-a solutionat contestatia licitatiei…se asteapta totusi o deblocare pentru ca lucrurile sa intre in normalitate

  2. E curios cum multi din blogosfera mioritica viseaza sa darame cineva Palatul Parlamentului .Insa nu e evident ca anume aceasta construcite atrage turistii in Bucuresti? Centrul Vechi ,e frumos si bine ,insa e o problema mare acolo ,terasele mioritice care trebuie sa le ocolesti ele fiind in mijlocul arterei pietonale ,astfel nu prea ai posibilitate sa te uiti la arhitectura zonei respective ,ca risti sa dai peste un smecher pe scaun.Si oricum mai e mult de lucru fatadele la multe imobile inca sunt praf.Respectiv majoritatea turistilor vin in oras sa vada Palatul Parlamentului iar Centrul Vechi e vizitat la pachet.Si oricum majoritatea oraselor europene au „centre vechi” proprii care sunt mult mai atragatoare ptr turisti .Deci P.P. e un simbol al Bucurestiului poate chiar si a Romaniei,iar unii viseaza sa se strice simbolul orasului ,in acel caz Bucurestiul si Romania s-ar fi asociat exclusiv cu tigani ,imi pare rau nimarui nu ii pasa de cultura vasta a poporului roman .

    Răspunde

Lasă un comentariu