Acum o lună am lansat oficial proiectul CAROL1906 şi normal că între timp am adăugat lucruri noi. CAROL1906 este o încercare de a reface în spaţiul virtual Expoziţia generală română de la 1906. Pe prima pagină puteţi vedea suprapunerea 3d folosind plugin-ul Google Earth. Am pus pavilioane noi în toate categoriile, ale administraţiei, private sau naţionale. Planul expoziţiei a primit noi completări, denumiri şi identificări ale construcţiilor.
Cel mai important lucru este achiziţionarea ghidului oficial al expoziţiei Călăuza oficială şi catalogul Expoziţiunei generale române din 1906, publicat de Socec & Co. în anul 1906. Cu ajutorul acestuia sper să identific toate pavilioanele şi să aduc informaţii suplimentare despre fiecare construcţie sau expozant. Încă sunt în căutarea unui plan mai detaliat, căci nu am identificat toţi expozanţii, un plan pe care să fie marcate şi identificabile toate construcţiile, chiar şi cele mai mici chioşcuri.
CAROL1906 un proiect care va fi modificat constant. Este dificilă identificarea construcțiilor, găsirea de imagini cu fiecare pavilion în parte. În cazul în care dețineți informații despre expoziție (imagini, texte etc.) vă rugăm să ne contactați. Toate informațiile vor fi publicate și prezentate public pe măsură ce le descoperim, proiectul fiind astfel în continuă dezvoltare și îmbunătățire.
Buna idee, doar ca Oprescu acum are noi jucarii(pasajele rutiere de la Charles de Gaulle si Piata Presei Libere),cum ti se par pasajele, utile sau nu?
chiar dacă nu e la subiect partea a doua, cred că e mai mult de discutat… ar merita un articol separat cu marcarea tuturor acestor lucrări… aşa ar fi mult mai uşor pentru oricine să vadă cam ce „strategie” se aplică… poate pe termen scurt să producă o eliberare a traficului auto privat, strict local, dar nu contează doar asta… un „pasaj” e mai mult parcare pentru investitor privat din zonă etc… uite, promit să fac un articol, timp să am, că acum m-am apucat şi de refacerea asta virtuală a expoziţiei 🙂