Uite că deja au trecut 14 ani de la primul articol. La mulți ani blogului! 🙂
De la prima aniversare mi-am făcut obiceiul de a prezenta planurile pentru anul următor, planuri pe care în cea mai mare parte nu le-am respectat. Normal, nici anul acesta nu cred că este deosebit…
Ce fac în anul următor
În acest moment mi se pare că îmi revine cumva cheful/interesul de a pune mai multe articole, de a scrie. Acum eu sper să nu fie o chestie trecătoare și să reușesc și ceva concret. Până una alta am lucrat ceva pentru două propuneri virtuale, așa că există voință. Sper să am și timp. Pe de altă parte voi încerca o abordare nouă. Propunerile și modul de prezentare vor fi ceva mai abstracte. Voi încerca să mă duc mai mult în direcția de concept, de idee, de abstract, câteodată fără o abordare practică sau chiar imposibil în realitate. O să vedeți mai multe în viitor.
Pe lângă aceste idei vor mai fi și câteva texte, mai analitice, legate de realitate, conectate la cotidian. Vedem ce reușesc. Asta e pe online…
Pentru offline… în acest moment nu am nicio idee pentru tururile din Plimbările urbane. Mi se pare că acum sunt destule tururi prin oraș, oferta este destul de mare… nu știu dacă variată. Aș vrea să fac un nou tip de tur, dar nu am încă nimic în cap. Rămâne să fac în continuare doar tururi private, la cerere…
Cam aceasta ar fi schița pentru noul an. Rămâne să vedem împreună ce reușesc să fac. Ca de obicei, mulţumesc prietenilor, colaboratorilor şi cititorilor pentru că mă suportă, citesc, urmăresc, ajută şi susţin!
Bună și felicitări pentru vârsta blogului!
Am dat de curând de un semn de carte „Plimbări urbane” și mi-am adus aminte de turul făcut poate acum 9-10 ani (?). Pentru că mi-a plăcut plimbarea de atunci și am rămas cu ceva informații pe care mi le amintesc și acum, mi-ar plăcea să mai particip o dată la ceva asemănător, centrat pe zona Bucur-Obor – Lizeanu – Mihai Eminescu – Moșilor.
Mulțumesc! Mă gândesc la tururi, la ce fel de tur aș putea face. Aș vrea să fie ceva nou și diferit de ceva clasic. Mă gândesc… Mulțumesc pentru sugestie 🙂
în cazul în care considerați că vă ajută, vă împărtășesc cîteva idei de tururi (nu cunisc piața de tururi ale Bucureștiului):
– spații/locuri din București – ieri și azi (am în vedere exemple precum florăria de la Coloane – Piața Romană, magazinul alimentar Leonida de pe Magheru, Romarta copiilor etc – alegeți spații/locuri după criteriul schimbării de funcționalitate, dar și după criteriul istoriei interesante. Chiar dacă s-au spus deja lucruri, există informații despre fiecare spațiu enumerta de mine, de ex, un tur poate pune împreună lucrurile și poate crea o idee, un concept mai puternic
– unde au locuit scriitorii – un tur în care să putem vedea scriitori din mai multe generații – locul + selecții din opera acelor scriitori (prin selecții înțeleg one liners adică un rînd, un vers, un text minimal foarte bine ales, emblematic pentru fiecare scriitor „vizitat”.
Mulțumesc pentru idei